/ Дарик Враца
Обучение за работа с дрон започва от 28 август, вторник в Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца. Курсът „Дрон в библиотеката” се реализира по проект „Техно Либ - мини технологичен център в библиотеката” и е с начален час 11:00 часа.

В продължение на два дни участниците ще имат възможността да се запознаят с техническите специфики на новите технологии. Ще научат как работи дрона и как може да се използва конструктивно, какво е неговото предназначение, какви рискове крие използването му и какви са неговите предимства. Обучението включва и демонстрации за работа на открито и заснемане на кадри.

Безплатна програма за обучение за студенти

Основната цел на проекта е създаване на мини технологичен център за обучение и демонстрации на нови технологични чудеса - дрон в библиотеката, роботика в библиотеката в специално създадена „Зона за тийнейджъри”.

Библиотеката да инвестира средства и ресурс в новите технологии, за да можем да позволим на нашите потребители да научат и да задават въпроси за неща, които са заинтересовани да изпробват, но не непременно да купуват за себе си. Да привлечем тийнейджърската аудитория към библиотеката.

Този проект се реализира с подкрепата на Фондация „Глобални библиотеки - България” в рамките на конкурс „Библиотеката - активен участник в обществения живот”.