/ ЕПУ
Европейски политехнически университет разширява програмата си за безплатно обучение, като ще приеме 36 студенти от цялата страна, без заплащане на семестриални такси. Броят на безплатните места е разпределен по 12 във всяка от акредитираните бакалавърски специалности – Приложна информатика, Зелена енергетика и Строително инженерство.

Срокът за подаване на документи за прием по новите условия е до 22 септември 2018 г. Преференциите за студентите ще се запазват и за следващите години при условие, че завършват всяка година с минимален среден успех мн. добър 5.00. А на студентите, които живеят извън Перник, се предлага възможност за настаняване в общежитие.

„Ден на нашите възможности“ се проведе във Враца

В българския университет преподават доказани български и италиански професори. Завършилите български и чуждестранни студенти получават акредитирана от МОН българска диплома, призната в множество държави по света.

Европейският политехнически университет в Перник - част от групата на Pegaso International, която притежава две висши учебни заведения в Италия и едно в Малта, създаде и у нас социална програма за подпомагане на студенти, защото вярва, че да се инвестира в образование означава не само да построиш нова база, но и да дадеш възможност за достъп до качествено образование на широк кръг от хора.

В ЕПУ има няколко възможности за кандидатстване - с оценката от матура по математика, физика или български език и среден успех от дипломата за средно образование. Кандидат-студентите може да участват в класирането и с оценката от положен конкурсен изпит по математика или физика в други висши училища или да се явят на тест по математика в ЕПУ.

Документите се предават на място в ЕПУ в Перник, ул. “Св. св. Кирил и Методий” № 23 или онлайн на epubg.eu.
ЕПУ