/ Община Враца
Кметът Калин Каменов бе гост на събитието „Ден на нашите възможности“, организирано от Сдружение „Зорница“ и подкрепено от Национална гражданска инициатива 7000, чиято цел е да събере подписи в подкрепа на Закон за физическите лица и мерките за подкрепа. Новата законова уредба цели да гарантира равенството пред закона на всички.

Кметът поздрави организаторите и участниците и заяви, че в негово лице винаги имат добър партньор. „Всеки човек има право да се изявява, да твори и да показва своите умения. Това, което вие правите е достойно за уважение и заслужава подкрепа от обществото. Силата на вашия труд, упоритостта и вярата ни помагат да бъдем по-добри“, каза още в приветствието си Калин Каменов.

Кметът бе гост на събитието.
Община Враца


В „Ден на нашите възможности“ бяха представени 5 ателиета по интереси – приложни изкуства, работа с природни материали, рисуване и моделиране, „аз пея и свиря“ и кулинарно ателие.

В проявата се включиха младежи и лица със затруднения от Дневния център „Зорница“, потребители и персонал от социалните услуги, медии, студенти от специалност „Трудотерапия“ от филиал „Проф. д-р Иван Митев“ към Медицински университет - София, граждани.

В общо 10 градове в страната са проведени събития в подкрепа на Националната гражданска инициатива 7000 и Враца е един от тях.