Областна управа
Областна управа / Областна администрация Враца
Двама човека се очаква да бъдат сменени в Борда на директорите на МБАЛ „Христо Ботев“ във Враца на предстоящото събрание на акционерите на дружеството. Това съобщи областният управител Момчил Младенов. Според неофициална информация единият, който ще бъде изваден от борда е д-р Симеонов, но името на другия все още не са коментира. Това обаче няма да е директорът Орлин Цветков, обясни М.Младенов.

„Не мога да коментирам действията на Министерството на здравеопазването, което дължи най-големия пакет акции на болницата. Но предполагам, че смяната е свързана с това, че вече 20-тина дни след срещата ни с министъра няма никакви действия от страна на Борда по отношение на заема, който болницата иска да изтегли“, обясни Младенов. По думите му на срещата между него, директорът Орлин Цветков и министър Семерджиев, министърът е заявил, че болницата има Борд на директорите, който може да вземе самостоятелно решение за изтегляне на заем, щом такъв е необходим и за това няма нужда от одобрението на министерството. Общото събрание на акционерите ще се проведе на 24 март.  

Припомняме, че на предишното събрание представителят на министерството гласува „въздържал се“ на предложението  болницата да изтегли заем, с който да се платят част от натрупаните през минали години задължения.