Скъса се дига при с. Иново
Скъса се дига при с. Иново / Община Видин, Областна администрация Видин

След скъсването на дигата при надлеза на с. Иново днес към обяд се получи отвор с дълбочина 7-8 м и водата от р. Делейнска заля полето. Кметът на Община Видин Герго Гергов, заедно с експерти веднага направиха оглед на мястото. Пристигна и обл.управител инж.Кръстьо Спасов.

В Иново пътуват вече са пристигнали двадесет камиона, натоварени с ломен камък от селата Гранитово и Киреево. Работата започна около 13.30 ч. От София се изпращат контейнери от арматурно желязо за запушване, които ще бъдат спуснати с кран. Очаква се те да пристигнат между 15 и 16.00 ч.

Скъса се дига при с. Иново
netinfo

Служители на общинската администрация и на всички направления към нея започват пълненето на 1000 чувала с пясък. Допълнително чували се подготвят и от „Напоителни системи" - Видин. Разпоредено е на всички кметове на кметства в общината да докладват на 30 минути за състоянието на водните басейни в населените места. Забранява се движението на животни, моторни превозни средства по дигите.

Скъса се дига при с. Иново
netinfo

Ще се следи за къртичини и пробиви и ако се установят такива - ще се докладва веднага и на местата ще се постави маркираща лента. Ако бъдат забелязани големи дънери и дървета във водата, има готовност да се изпратят лодки с хора, за да ги премахнат. Помпените станции работят непрекъснато, за да се понижи по-бързо нивото на водата.
От „Напоителни системи" се прави оглед по протежението на дигите, за да се предотврати навреме възникването на рискови ситуации. Взимат се всички необходими мерки с цел защита на жителите на с. Иново.

Скъса се дига при с. Иново
netinfo