Семинар на НДСВ във Вършец
Семинар на НДСВ във Вършец / netinfo

Семинар-дискусия „Обмяна на опит и добри практики в работата на местната власт и НПО от области Враца Видин и Монтана" организира НДСВ през почивните дни във Вършец.

Семинарът бе открит от Председателя на ПП НДСВ Христина Христова. „Азбучно правило е, че първата година от управлението се правят ключови реформи, в изпълнение на политическата програма с която идваш на власт. Бяхме свидетели на управление на принципа „проба-грешка". Правителството излъчваше противоречиви сигнали към инвеститорите. Нищо добро не се случи в здравеопазването, пенсионната реформа и системата на администрацията"

Встъпително изказване направиха и зам.председателите Любомир Дацов и  Илия Лингорски.

Според Л. Дацов ГЕРБ е получил управлението в момент, когато е било постигнато добро ниво на работеща пазарна икономика и сравнително подредена администрация. Стабилен валутен борд. „Ако не бе постигнато тази степен на приватизация, ниска позиция на държавната икономика и стъпил на крака частен сектор, нещата вследствие управлението на ГЕРБ щяха да бъдат далеч по трагични", обяви Дацов.

„Фискалният резерв е в основата на стабилността на бюджета. Голямото намаляване на резерва води до повишаване на риска и е действие увеличаващо рецесията в България.

Дянков каза - „Март месец излизаме от кризата." Това бе реалистично на база общите показатели, но Дянков не отчете влиянието на своята фискална политика, която продължи кризата в страната ни.

За първите четири месеца 2 400 000 000лв липсват в приходите на Бюджета. Това напомняне дойде от Брюксел. От комисаря Оли Рейн. Изпращат ни две проверки - първата септември - финансова мисия, втората октомври - политическа мисия, която ще наблюдава свръх дефицитите.

Никой не каза къде отидоха приходите от контрабанда, именно в два данъка има огромно не събиране: акцизи и ДДС. При демонстрирания засилен контрол в полицията, данъчните и митниците, не може управляващите да не знаят къде изтекоха тези пари", бе категоричен Л.Дацов.