Рок до края на света на 21.12.2012
Рок до края на света на 21.12.2012 / снимка: morguefile.com

Рок фестивал "Рок до края на света" ще се проведе в Младежкия дом във Враца на 21.12.2012г., научи Дарик.

Това е IV Младежки рок фестивал, но тази година мотото е повлияно от разпространеното мнение за очакван тогава Апокалипсис.  

Според  календара на маите, на 21.12.2012 г. слънцето ще се издигне до центъра на Млечния път, посочен като черна дупка. През последните пет години, астрономите открили, че в действителност съществува огромна черна дупка в центъра на нашата галактика Млечния път. Съвременните астрономи, както и маите, твърдят, че на 21 декември,2012 г. положението на Земята ще се изравни със слънцето и центъра на нашата галактика Млечния път.

Това галактическо събитие става веднъж на всеки 25800 години. Никой не знае какъв ще бъде ефекта от това изравняване за нашата планета, но маите вярвали, че това слага край на една епоха.

Вероятно на 21 декември 2012 г. този период ще завърши и ще започне нов.

В последните години има много различни теории и очаквания че „нещо ще се случи", което кара младите рокаджии да определят точно тази дата за „последен купон", разказва един от организаторите Илко Кръстев.

Групите, които ще участват във феста са: „Junk Yard", „Bodil", „Mass Confusion", „Home of the Whale", „Докторс гого бенд", всичките от Враца.

Хедлайнер на вечерта ще е група П.И.Ф.