Реабилитират пътя Враца-Криводол през 2016
Реабилитират пътя Враца-Криводол през 2016 / Дарик Враца - архив

Народният представител от Движението за права и свободи Айхан Етем отправи вчера питане към министър Лиляна Павлова относно републикански път III-101, в отсечката Враца – Криводол.

От трибуната на Народното събрание Айхан Етем поиска информация в какви срокове и по какъв начин ще бъде осигурено финансиране за ремонтиране на отсечката Враца - Криводол и разклонението до село Ракево.

„Както на всички ни е известно, Северозападният регион е регионът, който е с преобладаващи най-трайни и хронични икономически проблеми. Във връзка с това републикански път III-101, който е третокласен от националната пътна мрежа на България, на територията на областите Враца и Монтана, има важно социално и икономическо значение за хората, живеещи на тази територия. Затова е важно да фиксираме конкретни срокове и начин на финансиране“, каза Айхан Етем.

 

От отговора на министър Павлова стана ясно, че рехабилитацията на този пътен участък ще може да започне едва през 2016 г. До тогава пътят ще бъде изкърпван аварийно в най-критичните участъци.