Кметът на Враца връчи награди.
Кметът на Враца връчи награди. / Община Враца
Наградите на победителите в XXI Национален конкурс за стихотворение и есе „Живеем в земята на Ботев“ бяха раздадени във Враца. Събитието се проведе в Регионалния исторически музей. Кметът Калин Каменов награди отличилите се участници в конкурса във II-ра възрастова група /9 - 12 клас/. Първото място бе за Ванина Кузова от Обединен детски комплекс, град Варна. Второ и трето място си поделиха учениците Радостина Иванова от ПТГ „Владимир П. Минчев“ от с. Владимирово – област Монтана и Джордж Петров от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца.

Лауреатите в I-ва възрастова група /5 - 8/ клас бяха отличени с грамоти от зам.-кмета по хуманитарни дейности Петя Долапчиева. На първо място в конкурса е младата писателка Лора Георгиева от Основно училище „Константин Филосов“ – град Лом. Награда за второ място получи Рени Хинева от град Добрич. Ученичката от Клуб за творческо писане „Литературна къща“ в град Добрич – Татяна Иванова зае трето място в литературния конкурс.

В Националния конкурс за стихотворение и есе „Живеем в земята на Ботев“ участваха 136 ученици с 57 есета и 87 стихотворения. Бяха връчени грамоти в категория „есе“, а от Министерството на образованието и науката и Национален дворец на децата изненадаха участниците със специална награда. Отличените участници прочетоха своите произведения и получиха много награди и грамоти. Част от наградените творби са включени в литературно-художествения алманах „Околчица“.  Конкурсът се провежда под патронажа на кмета Калин Каменов.