/ Дарик Враца
Ръководителите да спазват общи правила за поведение спрямо подчинените си, искат врачани, излезли на протест
Да бъдат създадени Национална стратегия и правила за управление на организации и институции предлага врачанският фармацевт Иван Узунов.

Протест Враца

Той смята, че наличието на такава обща стратегия ще даде възможност на синдикати и Инспекция по труда да следят за спазването на общочовешки правила за взаимоотношения между ръководител-подчинен.

Идеята си той лансира по време на протест, който бе проведен на паркинга до поликлиниката на онкологичния център във Враца. Причината за протеста е липсата на реакция от институциите на жалбите, подадени от сина му Николай Узунов, също фармацевт, работещ в аптеката на Онкологичния център във Враца.

По думите на неговата сестра, до момента са подадени над 10 жалби до различни институции, в които Н. Узунов обвинява ръководителя си за нанесен му побой на работното място.

Протест Враца

Случаят стана известен в началото на януари, когато в аптеката на Областния онкологичен център бе установена кражба на голямо количество скъпи лекарства. „Това, което се случи се отрази физически, психически, емоционално на цялото семейство, това е шок!

И понеже попитахте – ще има ли правосъдие и истина - мисля, че няма да има! Понеже сме внесли над 10 жалби, а аз не виждам някакъв резултат, някакво разследване…Искам да попитам и какво стана с кражбата?!“, обяви М. Узунова.

От здравното заведение обясниха, че разследването на кражбата продължава. Някаква яснота може да има най-рано в средата на месец май, когато приключва първоначалния срок, определен за разследване, но прокуратурата може да го удължи, ако прецени, че има нужда от това.    

Протестът бе подкрепен от приятели на Николай Узунов и негови бивши колеги.