Пропука се пътя между Мездра и Ботевград
Пропука се пътя между Мездра и Ботевград / снимка: novini.bg

Увеличава се пукнатината на гл.път Е 79 по пътя Мездра - Ботевград. Заради пропадане на каменна подпорна стена в следствие на многото влага в почвата пътят започва на места да пропада и най-вероятно скоро ще стане опасен за преминаване.

За Дарик Враца шефът на Областно пътно управление Враца Пламен Ганецовски потвърди наличието на проблем, но допълни, че на този етап не знае какво ще предприеме пътната агенция, тъй като участъкът е в пределите на софийското управление.

Пропуканият участък е след възвишението, на което обикновено търговец предлага собствено производство сладко и мед.

Автомобили могат да се движат единствено в платното в посока София. Въведеното ограничение ще остане в сила до извършване на ремонтни дейности. Това обаче ще стане едва след като завърши обследването на причините за пукнатината, което може да отнеме до 4 седмици.

Пукнатина на пътното платно с дължина от 15 метра затвори едната лента за движение на международния път Е-79 в участъка между Мездра и Ботевград. Колите се движат двупосочно в платното в посока София, каза Георги Златев от Агенция „Пътна инфраструктура":

„За да започнат възстановителните работи е необходимо да изясним какви са причините, довели до възникването на този проблем и да изясним концепцията за укрепването".

Георги Златев уточни, че обследването ще продължи до 4 седмици, но при повече информация, може да започне паралелното укрепване на участъка. Междувременно съществува възможността пукнатината да се разшири.

„Надявам се да нямаме съществено развитие на пукнатината. Най-вероятно, след като вече е започнал този процес, да има удължаване на обхвата. Поне засега няма индикации съседното платно, в което е пренасочено движението, да е засегнато от този проблем", добави Златев.

До възстановяването на пътя движението ще се осъществява двупосочно в едната лента.