Надеждата не може да се изтърка
Надеждата не може да се изтърка / Дарик Враца
„Фабрика за идеи“ търси своите съмишленици във Враца, които искат да променят средата в която живеят. За целта организира във Враца от 11 до 15 май събитие под надслов „Предизвикателството за социална промяна“. Това е 4-дневен игрови формат, който събира инициативни и креативни хора от всякаква възраст и занимания заедно, за да намерят нови решения на общи градски проблеми.

Инициативата се организира за четвърта поредна година и има зад гърба си 9 града партньори и над 390 участници, започнали работа по свои собствени идеи, решаващи социален проблем на града.
 
„Важно да не се отказваме да променяме средата си към по-добро и да повярваме, че можем да го правим заедно, да експериментираме смело с неизпитани начини! Ако имаш кауза, свързана с града ти, за която искаш да споделиш или да намериш съмишленици (и съдейственици), заповядай!“, канят организаторите. Ще се работи в екипи, тъй като това гарантира повече и по-добри идеи, и решения, а общата интелигентност е сред важните фактори за успех.
 
Тази година партньори са градовете Враца – Враца софтуер общество, Читалище „Огнище 1930“ в с. Челопек; Пловдив – Сдружение „Пловдивски творци“; Стара Загора – Обществен дарителски фонд.
 
“Най-големите инвеститори в това, което наричаме “социално благо”, могат и трябва да бъдат хората – хора с различно образование, с различна експертиза и опит, от различни градове, на различна възраст – защото само омесвайки всичко това, можем да получим автентичен отговор на автентични потребности – като тази да живеем в по-адекватна среда, насърчаваща иновациите за социална промяна.” Споделя и Янина Танева, създател на формата, и на „Фабрика за идеи“.
 
Повече за Предизвикателството - на predizvikatelstvo.bg. Организатор за Враца е Миглена Младенова – 0889 390 114.  Записването е до 1 май.
 
Враца софтуер общество