/ iStock/Getty Images
Предадоха на съд 51-годишен мъж и 29-годишният му син за убийство във Врачанско, съобщиха от прокуратурата.

Обвиняемият е бил във влошени отношения с брат си. Двамата често се карали по различни поводи. Вечерта на 6 юни 2022 г., докато той е бил в село Търнак, община Бяла Слатина, между двамата отново е възникнал конфликт.

Оставиха в ареста задържаните за убийството във Врачанско

Първоначално те разменили обидни реплики по телефона. Не след дълго нъжът е пристигнал заедно със сина си пред къща на ул. „Септемврийци“ в селото, където се намирал брат му.

Постепенно неразбирателството ескалирало. Мъжът е взел дървена бухалка и се насочил към обвиняемите. Единият обвиняем я е отнел и нанесъл с нея удар по главата на брат си.

Пострадалият е паднал, след което е бил ударен с железен прът. Извършителите са продължили да му нанасят побой и да го обиждат. Уведомен за случилото се, на място пристигнал синът на жертвата.

Мъжът е бил транспортиран до Спешния център, където е починал непосредствено след приемането му. Според заключението на съдебномедицинската експертиза причината за смъртта на пострадалия е открита черепно-мозъчна травма, довела до състояние несъвместимо с живота.

Предстои делото да продължи в съда.