Откриха първия безплатно саниран жилищен блок във Враца
Откриха първия безплатно саниран жилищен блок във Враца / Община Враца

С водосвет, във Враца бе официално открит първият саниран блок по „Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради". Сградата се намира на ул. „Иванка Ботева" № 9 и e одобрена за саниране по програма „Обновяване на българските домове 2007-2013 г.", като дейностите са финансирани чрез националната програма за безплатно саниране. Отпуснатите средства за обекта са 97 797 лв.

Лентата бе прерязана от кмета на община Враца Калин Каменов, от управителя на сдружението на собствениците Петкана Кандова и от Цветелина Димова - живуща в блока. „Поздравявам ви за вашата инициативност, тя беше двигателят за много други хора във Враца да тръгнат към това да санират жилищата си по националната програма". С тези думи кметът приветства присъстващите на откриването. Той добави още, че вече над 100 са регистрираните сдружения на собственици по програмата във Враца.

„Това нарежда града ни сред едни от първите в страната по брой на регистрирани сдружения. Надявам се скоро и други кооперации да вземат пример от вас, като се възползват от националната програма, защото и през следващата година тя ще осигури 100-процентно финансиране за обновяване на жилищни сгради" - допълни Калин Каменов.

Управителят на сдружението на собствениците на ул. „Иванка Ботева" № 9 Петкана Кандова благодари

Откриха първия безплатно саниран жилищен блок във Враца
netinfo

на Община Враца и на фирмата, изпълнила ремонтните дейности - „Билдинг груп" ЕООД. „Бъдете търпеливи, сигурни и чакайте - хубавото ще се случи и при вас" - заяви Петкана Кандова.

Безплатното саниране на сградата включва цялостна подмяна на покрива, смяна на дограмата, поставянето на нова соларна система за подгряване на водата, която живеещите ще ползват, външна изолация на сградата, външно и вътрешно пребоядисване и други.

Официални гости на откриването бяха още зам.-кметът на Община Враца Петя Долапчиева, главният архитект на Община Враца Чавдар Спасов, председателят на Общински съвет Румен Антов и управителят на фирмата-изпълнител на обекта Ангел Вълчев.

От сградата на ул. „Иванка Ботева" № 9, на 16 август т.г. бе даден официален старт на националната програма във Враца.