Обсъдиха мерки по издирване на лица с осъдителни присъди
Обсъдиха мерки по издирване на лица с осъдителни присъди / ThinkstockGetty Images

Ръководството на ОД МВР Монтана проведе работни срещи с прокурори от Окръжна прокуратура и с председателя на Окръжен съд в гр. Монтана.

На срещата с Окръжна прокуратура са присъствали ръководството на ОД МВР, началниците на четирите РУ МВР в областта и полицейски служители, осъществяващи издирвателна дейност. Обсъдени са мерки по издирването на лица с влезли в сила присъди по лишаване от свобода, които са обявени за издирване и до момента не са установени. Поименно са разгледани всички случаи - лица от Лом и Монтана. Някои от тях са установени в страната, други в чужбина. За част от тях са издадени европейски заповеди за арест и тече процедура по екстрадиция.

На работна среща с председателя на Окръжния съд в Монтана са дискутирани последните изменения в прилагане на Закона за специалните разузнавателни средства. В срещата са участвали началниците на 4-те районни управления на МВР в областта и ръководителите на оперативните сектори по линия на противодействие на криминалната и икономическата престъпност. Разгледани са въпроси за уеднаквяването на работата на 4-те районни управления при писане на мотивите за искания за използване на специални разузнавателни средства.