Обществено обсъждане за „Видин в следващия програмен период”
Обществено обсъждане за „Видин в следващия програмен период” / Община Видин

В залата на Общински съвет – Видин се проведе широко обществено обсъждане за избор на идея за най-добро обемно-пространствено решение в рамките на дейностите по проект „Видин в следващия програмен период”, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Регионално развитие” 2007-2013 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

В рамките на проектните дейности ще бъдат изготвени инвестиционни проекти за седем обекта в гр. Видин - Младежки дом, СОУ "Цар Симеон Велики", ПМГ "Екзарх Антим І", Музей "Конака", Общински Драматичен театър "Вида", Художествена галерия "Никола Петров" и пешеходната зона и фонтаните на площад "Бдинци". Преди да се пристъпи към изготвянето на самите работни проекти, Община Видин провежда редица обществени обсъждания, чиято цел е да се информира населението за намеренията по отношение на обектите, включени във „Видин в следващия програмен период”.

Гражданите имаха възможност да споделят своите идеи и предложения. На всички присъстващи бе раздадена анкетна карта, чрез която да се съберат мнения, които да бъдат взети под внимание при планирането и разработването на инвестиционни проекти за изграждане, ремонт и реконструкция на обекти в града.

Главният архитект на общината Ангел Недялков обясни, че анкетната карта е достъпна за всички. Тя може да бъде подадена също и в Центъра за информация и обслужване на гражданите към Община Видин в кутия „Анкети, идеи и предложения”