/ Община Видин
Във връзка със създалата се обстановка след обилния снеговалеж и силен вятър тази нощ, кметът на Видин Огнян Ценков свика заседание на Общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия, в частта „Снегонавявания и обледявания“. 

Предупреждават за сняг, вятър и поледици в страната

Според информацията, от 7.30 часа тази сутрин техниката на фирмите, които почистват населените места, е започнала работа в 4:00 часа. Пътят до населените места Бела Рада, Гомотарци, град Дунавци, Жеглица, Ивановци, Кошава, Пешаково, Покрайна, Синаговци, Сланотрън, Търняне, пътят между Гомотарци и Покрайна, е затворен.

Продължават усилията за осигуряване на достъпа до тях, след което незабавно ще започне снегопочистването вътре в селищата.

АПИ: Карайте внимателно и със съобразена скорост

Огнян Ценков каза, че в град Видин са изчистени основните артерии, почиства се в кварталите, както и пешеходните зони. Няма селища без електрозахранване, водоснабдяване и бедстващи хора.

Всички пациенти на хемодиализа са обгрижени. В Центъра за временно настаняване има 9 души, има готовност за приемане на още хора при нужда. В Областния съвет на БЧК е налице резерв за осигуряване на продукти и пособия за около 100 души.
 
Високи нива на водите в страната, следят с внимание Дунав

Проблем е възникнал в основната помпена станция при с. Сланотрън, където няма електричество от 14.00 ч. вчера. Той ще бъде отстранен в спешен порядък. Работят 5 отводнителни станции и 1 пункт на територията на Общината. Продължава действието на първия етап „Повишено внимание“ във връзка с нивото на река Дунав. Към момента водният стълб при Видин е 749 см и спада.
 
Общинският щаб ще заседава отново в 14.00 часа днес и при необходимост – в 17.00 часа. Обстановката се следи непрекъснато, координацията между институциите е постоянна, полагат се всички усилия за преодоляване на последствията от тежката зимна обстановка.
Община Враца