/ Община Видин
Отборът на СУ „Цар Симеон Велики” във Видин стана победител в Десетото юбилейно издание на тазгодишното състезание "Аз познавам Видин". Тази година надпреварата бе под надслов „Какво бих направил за своя град”.

Рекорден брой състезатели в раликрос „Видин 2018“

Състезанието се провежда по повод Духовния празник на Видин - Димитровден. То се организира от Община Видин и се състоя в заседателната зала на Общински съвет-Видин. На събитието присъства и началника на Регионалното управление на образованието - Веселка Асенова.

Калин Каменов откри първия турнир „Атлетите на Враца“

Заместник-кметът Венци Пасков откри състезанието с думите: „Сигурен съм, че отборите от всички училища са добре подготвени и могат да покажат своите знания за миналото, настоящето и бъдещето на нашия град.

Целта на състезанието е да провокира вашите творчески умения и интересни идеи, свързани с развитието на Видин като един модерен град, пречупени през погледа ви.” Той пожела успех на отборите. Поздрав към участниците поднесоха децата от детска градина „Славейче”.
 

Поздрав към участниците
Община Видин


В състезанието се включиха пет отбора от СУ „Цар Симеон Велики”, СУ „Св.Св. Кирил и Методий", СУ „П.Р.Славейков”, ОУ „Любен Каравелов” и ОУ „Иван Вазов”. Задачата на отборите бе да влязат в ролята на „млади строители” на желания град. Критериите за оценка бяха свързани не само с показаните знания, но и с увлекателността на разказа.

Пасков връчи символичния ключ на победителите, които заслужено го спечелиха, като влязоха в ролята на кмет, заместник-кмет и главен архитект и защитиха идеите си за опазване на околната среда, развитието на туризма и развлеченията в града за младите хора.

Заместник-кметът награди всички ученици и ги поздрави от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков, като им пожела да не забравят родния си град, да го обичат и да го пазят в сърцата си. Той изказа благодарност и на учителите, които с обич, търпение и всеотдайност подготвят децата на Видин. Всеки отбор получи подаръци, осигурени от Община Видин.