/ Община Мездра
Над 76 755 лв. ще бъдат вложени в ремонтни дейности в мездренските села Оселна и Игнатица през 2018 г. Това съобщи кметът на община Мездра при представяне отчета за дейността на екипа си през м.г. и разпределението на бюджет 2018 г. пред жителите на двете населени места. Инж. Генади Събков обобщи, че в Инвестиционната програма за настоящата година са заложени асфалтиране на ул. “Малчика“ в с. Оселна на стойност 47 114 лв. , както и проектиране на „Площадка-градина за отдих и сцена за обществени мероприятия“ за 3 360 лв.

С цел активно включване на младите хора в спортни дейности, от началото на годината Община Мездра поема разходите по подготовката и пътуванията на детския футболен отбор.

Кметът пое ангажимент да проведе разговори с Врачанския митрополит Григорий относно възможността чрез комисията по вероизповеданията да се подпомогне укрепването на покрива на църквата в с. Оселна. Предстои подобряване облика на салона в кметството. Миналата година с помощта на Община Мездра беше сменена дограмата на сградата и местните хора се сдобиха с нова печка, а със затоплянето на времето ще бъде подобрено осветлението и боядисан клубът.

След като през 2017 г. беше ремонтирана част от ул. “Г. Димитров“ в с. Игнатица, тази година в Инвестиционната програма на Общината са заложени 26 281 лв. за бетониране на трасето. Освен това има голяма вероятност и да се укрепи свлачището в селото след подписаното в края на м.г. двустранно партньорско споразумение между кмета на Община Мездра и Даниел Манолео, директор на жандармерията на област Мехединци.

Съвместният проект между двете страни е по Програма INTERREG V-A Румъния-България 2014-2020. Проектното предложение бе одобрено на първа фаза, като към момента се чака одобрението му от Управляващия орган  на следващия етап.

Жителите на с. Игнатица изказаха благодарност към инж. Събков за прекрасната работа, която ОП “Чистота“ осъществява в населеното място. Благодарение усилена дейност на служителите, за първи път от години насам в селото няма нито една несветеща лампа.
Община Мездра