Министър Ангелкова: И туризмът, и инфраструктурата са във фокуса на правителството
Министър Ангелкова: И туризмът, и инфраструктурата са във фокуса на правителството / Община Видин

Министърът на туризма Николина Ангелкова посети Видин и се срещна с представители на местните власти и на туристическия бранш. Домакин на срещата бе Областната администрация. Във форума се включи и заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова.

Ангелкова се спря накратко на намеренията и предприетите от ведомството стъпки за разширяване на възможностите за развитието на туризма у нас. Тя заяви, че както този сектор, така и инфраструктурата са във фокуса на правителството. В тази връзка добави, че със сигурност пътят Видин-София, който е и част от коридор №4, също е в центъра на вниманието. Министърът обяви, че се подготвя регистър на туристическите атракции в България, в който ще бъдат включени и тези на територията на нашата община. Ангелкова съобщи, че на предстояща среща на министрите на туризма от Дунавския регион, която ще се състои на 8 юни в София, ще бъде подписана съвместна декларация за круизния туризъм.

Министър Ангелкова: И туризмът, и инфраструктурата са във фокуса на правителството
netinfo

От страна на Община Видин по време на срещата бяха поставени въпроси, свързани с рекламирането на дестинация Видин на международни изложения, за ангажирането на лицензирани местни екскурзоводи при разглеждането на туристическите обекти, за предимството на автентичността на културно-историческите забележителности в нашия град.

Ангелкова подчерта, че развитието на туризма е немислимо без общите усилия на държавата, местната власт и туристическия бизнес.
Заместник-кметът на общината Борислава Борисова благодари на министър Николина Ангелкова за инициативата на министерството за провеждането на срещата и й подари картина от видинския художник Красимир Кръстев, изобразяваща крепостта „Баба Вида".