Състезание Видин
Състезание Видин / Община Видин
Състезанието се провежда под патронажа на кмета на Община Видин, със съдействието на Регионално управление на образованието и Съюза на математиците в България – секция Видин. В него се включиха 361 участници - ученици от трети до дванадесети клас и бивши ученици от цялата страна. И тази година имаше представители от Сърбия и Румъния - 79 на брой. Огнян Ценков изрази своето удовлетворение, че интересът към състезанието е голям. ”Убеден съм, че сте дали всичко от себе си и ви приветствам най-сърдечно за постигнатите високи резултати” – каза видинският кмет.

Състезание Видин
Община Видин

Ценков връчи златните медали на 12 състезатели, класирали се на първо място в категориите от 3 до 12 клас, както и в категория „бивши ученици“. Специалната парична награда на кмета на общината бе връчена на  11 участници от областта. Девет от тях са от ППМГ „Екзарх Антим I“: Петър Тодоров, Никола Апостолов, Анна-Мария Дамянова, Калоян Калинов, Христо Розалинов, Надя Паскалева, Николай Евгениев, Александър Иванов; Александър Ивайлов – от СУ „Цар Симеон Велики“ и Йоанна Боянова - от ОУ „Любен Каравелов”. На церемонията по награждаването бяха връчени още 11 сребърни и 10 бронзови медала, в това число 3 - на възрастни.

Състезание Видин
Община Видин

        
Ценков благодари на всички участници в традиционното Димитровденско състезание и им пожела да посрещнат с много настроение духовния празник на Видин, да бъдат здрави и все по-успешни.

Състезание Видин
Община Видин