Лаборатория ще изпълнява вече и пакет Имунохематология
Лаборатория ще изпълнява вече и пакет Имунохематология / Дарик Враца

Районната здравноосигурителна каса във Враца стартира сключването на индивидуалните договори с общопрактикуващите лекари и изпълнителите на извънболнична специализирана медицинска помощ, подали заявления за работа през 2014 г.

111 лични лекари ще работят по договор със здравната каса. От тях има сформирани две групови практики в общините Враца и Бяла Слатина. Половината от общопрактикуващите лекари, имат открити практики в населени места, обявени от НЗОК като неблагоприятни и за работата си там те ще получават допълнително месечно заплащане в размер на общо 20 906 лв.

Специализираната извънболнична медицинска помощ /СИМП/ включва 100 лекари специалисти на индивидуални практики, 6 групови практики, 16 медицински центъра, 1 ДКЦ и 12 самостоятелни медико-диагностични лаборатории, от които има 4 лечебни заведения за болнична помощ, договорили изпълнение на извънболнична медицинска помощ - специализирани медико-диагностични изследвания.

От тази година по договор със здравната каса ще работи и единствената в Северозападна България  лаборатория, която ще изпълнява дейности от пакет „Имунохематология”.

В специализираната индивидуална помощ РЗОК-Враца има нови договорни партньори, които ще работят в областта на „Детска пневмология”, „Психиатрия”, „Нервни болести” и „Ортопедия и травматология”. С подписването на договорите за 2014 г. лекарите представят отчет за извършената от тях дейност през месец януари и получават протоколи за броя на медицинските направления за консултация и съвместно лечение и стойностите на медико-диагностичните изследвания, които могат да назначават.

 

Очаква се до края на месец февруари да се сключат договорите и с лечебните заведения за болнична помощ.