Кръстьо Петков: Златко Живков е един от силните кметове в Северна България
Кръстьо Петков: Златко Живков е един от силните кметове в Северна България / Дарик Враца
Кръстьо Петков
82110
Кръстьо Петков
Кръстьо Петков
  • Кръстьо Петков
  • Кръстьо Петков

„Трябва да се заложи на силните кметове . Те винаги теглят нещата напред, а има и критерии по които могат да се определят кои са силни и кои не. Посочих Златко Живков като един от силните кметове в Северна България". Това заяви професор Кръстьо Петков на кръгла маса на тема „ Интелигентният град - икономически, екологически и социални измерения". Тя бе организирана от Асоциацията на българските градове и региони, със съдействието на фондация Конрад Аденауер и проведена днес в Монтана. Форумът е по инициатива на кандидат кмета за пети мандат Златко Живков.

Лекциите представиха различните концепции за развитието на модерните градове в световен мащаб. Най-общо те зависят от това дали градът, чрез неговото управление, се определя като зелен град, иновативен град или интелигентен град.

„Радвам се, че избрахме Монтана, защото е дошло време , когато Монтана да бъде лидер в Северозападна България, за да се изтегли този край напред в развитието си. Градовете могат да бъдат мотори в този процес", каза още проф. Петков.

Златко Живков благодари на партньорите от Асоциацията на българските градове и региони в лицето на нейния председател Ергин Емин, фондация „Конрад Аденауер" в лицето на Рангел Трифонов и Съюза на икономистите в лицето на проф. Кръстьо Петков. Живков отново припомни постиженията на управлението в Монтана през последните 16 години в сферата на околната среда, подкрепата за малкия и среден бизнес и социалните услуги.