/ ВМРО-Враца, архив
Народните представители от ВМРО в парламентарната група на „Обединени патриоти“ внесоха миналия четвъртък законопроект за промени в Изборния кодекс между първото и второто му четене. Правната комисия обаче отхвърли идеята и не допусна предложението за обсъждане.

Народният представител Красимир Богданов бе избран във важна комисия на европейска институция 

„Предложението ни беше да има пряк избор на кмет и в населените места с над 200 жители, вместо да се назначава кметски наместник“, коментира депутатът от Враца Красимир Богданов.

„Според сега действащия правен режим, за да бъде кметството дадено населено място, то трябва да има над 350 жители. Нашето предложение можеше да свали прага на над 200 жители“, допълни Богданов.

„Няма да се отказваме и ще продължим с усилията си в тази посока, защото сме наясно, че хората и в малките населени места искат сами да определят кой да ги ръководи, а не да им назначават наместници.

Врачански депутат отново защити читалищата

Все повече населени места в България се обезлюдяват, а прекият избор на кмет ще доведе до по-голямата финансова самостоятелност на кметствата и възможност да участват в европейските програми“, коментира мотивите на патриотите Богданов.

Друга част от предложенията на ВМРО са свързани с изписването на участниците в бюлетината. Патриотите настояват да се включат и имена на кандидати, а не само на партиите, които ги излъчват, за да е ясно кого избират хората.
ВМРО Враца