Крадец нападна полицай с щанга
Крадец нападна полицай с щанга / DarikNews.bg

Двама столичани – Б.Б./29г./ и И.Д./55г./, са задържани с постановление на Районна прокуратура-Видин за срок до 72 часа. Мъжете са уличени в кражба от хранителен магазин в областния град. На 19 ноември, около 1.50 часа, служители от полицейски автопатрул, движил се по ул.”Патриарх Евтимий”, забелязал двама мъже да тичат, единият  - с  кашон в ръце.

Полицаите ги последвали и им наредили да спрат за проверка. Този с кашона спрял, а другият избягал. След него тръгнал служител на реда, който при опит да го задържи бил ударен с метална щанга. Беглецът продължил към близките гаражи, опитал да се покатери по тръба и паднал, след което е задържан.

При огледа е установено, че вратата на хранителен магазин на ул.”Лайош Кошут” е взломена, а в кашона на задържания има цигари - обект на кражба от магазина. От мястото на задържането на другия мъж са намерени и иззети метална щанга, ръкавици и седем ваучера за мобилни телефони, изнесени от същия търговския обект. Близо до него е открит и бус „Фиат Дукато”, софийска регистрация, собственост на И.Д. В превозното средство са намерени 10-литрова туба с дизелово гориво, ножици за рязане на метал, щанга тип „кози крак” и други вещи.

Двамата  мъже са криминално проявени и осъждани. По случая в РУП-Видин е образувано бързо производство. Предстои внасянето на предложение за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.