/ Община Видин
Състезателките до 13 години от волейболния клуб „Бдин-Вида“ спечелиха шампионската титла и златни медали на Държавното първенство по волейбол, което се проведе в град Варна.

По този повод кметът Огнян Ценков се срещна с момичетата от отбора. На срещата присъстваха президентът на ВК „Бдин-Вида“ Пламен Каменов и треньорът Кристина Георгиева.

Кмет награди медалисти

„За мен е чест да приема нашите шампионки. С тази победа ни зарадвахте изключително много. Още повече, че има и две престижни индивидуални награди - за Виктория Георгиева като най-добър реализатор и полезен играч и Габриела Русинова - най-добър изпълнител на начален удар“, каза Ценков.

Той подчерта, че освен този успех волейболният ни клуб има и две национални състезателки при кадетките  - Мерелин Николова и Мила Илиева, които тази година взимат участие в Европейското първенство за жени до 17 г. Състезателките от тази възрастова група се класират на достойното 4-то място в Държавното първенство.

среща с волейболистки
netinfo

„Това са сериозни постижения, които заслужават признанието ни - моето, като кмет на Община Видин и на нашите съграждани“ – допълни Огнян Ценков, като сърдечно поздрави и треньорите, изразявайки съжалението си за претърпения пътен инцидент от Снежана Гечева – старши треньор на отбора и изпрати своите пожелания към нея за бързо възстановяване.

След това кметът връчи на президента на клуба Пламен Каменов грамота от Община Видин по случай извоюваната победа и издигане престижа на волейболния спорт в нашия град.

среща с волейболистки
netinfo
      

„В знак на благодарност за всички условия, които ни предоставя Община Видин, за финансовата подкрепа, за спокойствието, което ни давате, тъй като всичко това ни помогна да достигнем до желания резултат, Ви подаряваме един медал, за да усетите какво е шампионската титла“ - с тези думи се обърна към Ценков Кристина Георгиева и го изненада с ценния подарък.
       

среща с волейболистки
netinfo

„Когато вървим всички заедно, можем да постигаме много успехи във всички сфери. Целите, които си поставяме, са да създадем условия, за да живеем добре, а нашите деца да се развиват и да имат перспектива“, заяви кметът на Видин.