Кметът на Видин короняса най-красивата в конкурса „Мис Василица”
Кметът на Видин короняса най-красивата в конкурса „Мис Василица” / Община Видин

Традиционният конкурс за красота „Мис Василица" се проведе в квартал „Нов път" във Видин на 14 януари, когато се отбелязва Ромската Нова година. Повече от десетилетие жителите на квартала организират това хубаво събитие. Този път в надпреварата се включиха общо 9 участнички, които дефилираха в спортно и в официално облекло. Със специално подготвени изпълнения в програмата за празника се представиха деца от ЦДГ „Звънче".

С бурни аплодисменти от публиката бе посрещнато решението на журито да обяви за победителка в конкурса Теди Иванова, ученичка в ОУ „Епископ Софроний Врачански". Короната на най-красивата от участничките постави кметът на Община Видин Огнян Ценков, който изрази удовлетворението си, че мнението на зрителите съвпада с това на оценяващите.

Първа подгласничка на титулярката стана Златка Ангелова, а втора - Лили Тодорова.Те бяха наградени от областния управител на Видин Момчил Станков и заместник-кмета на общината Венци Пасков.

По време на тържеството бе връчена и почетна грамота от Национален културен център - Видин на Методи Филчев за високо професионалната му дейност и изключителни творчески постижения като режисьор и хореограф в популяризирането на ромския фолклор.

И тази година Община Видин осигури необходимите финансови средства за отбелязването на празника в ромския квартал и за провеждането на конкурса за красота „Мис Василица".