Кметски наместник и лесовъд замесени в незаконен добив на дърва
Кметски наместник и лесовъд замесени в незаконен добив на дърва / DarikNews, архив

Бракониери на дървен материал се опитали да възпрепятстват проверка на служители на горското и полицията, съобщиха от ОД на МВР Монтана. Горските спрели за проверка в с. Горна Бела Речка товарен автомобил "Газ 66", собственост на И.А./43 г./ от с. Торос, управляван от Л.Д./38 г./ от гр. Вършец.

Камионът бил натоварен с 5 куб.м дърва за огрев от вида бук и зимен дъб, без контролна горска марка и без превозен билет. В близост до товарния автомобил била открита контролната марка на частен лесовъд с инициали З.Р./23 г./ от гр. Берковица, който впоследствие пристигнал на местопроизшествието. На водача и на частния лесовъд са съставени актове от служители на РДГ Берковица, иззети са товарния автомобил, дървата и КГМ.

Акт е съставен и на кметския наместник на с. Горна Бела Речка - В.С., които също се опитал да възпрепятства проверката по Закона за горите. За неизпълнение на полицейско разпореждане и възпрепятстване на проверката е задържан за срок от 24 часа водачът на автомобила Л.Д. Работата по случая продължава РУ Вършец.