Клинична пътека за продължително лечение след тежки операции ще има в Монтана
Клинична пътека за продължително лечение след тежки операции ще има в Монтана / Петя Димитрова
В.Шарков
82908
В.Шарков
В. Шарков
д-р Тодоров
Зл.Живков
  • В.Шарков
  • В. Шарков
  • д-р Тодоров
  • Зл.Живков

Зам. министърът на здравеопазването д-р Ваньо Шарков и директорът на многопрофилната болница в Монтана д-р Тодор Тодоров са обсъдили разписване на нова клинична пътека през следващата година. Тя ще е за продължително лечение на пациенти след тежки хирургични операции, уточни зам. министър Шарков. Лечебното заведение ще развие още една дейност, след преструктуриране. Ще се оформят нови сектори в отделенията, които ще разширят предлаганите здравни услуги от болницата в полза на пациентите.

Зам. министър Шарков пристигна в Монтана за финала на един от най-големите проекти, осъществявани в многопрофилната болница. В нея през последните четири години са инвестирани 7 милиона лева, по оперативна програма Регионално развитие. Средствата са използвани за подобряване на инфраструктурата на болницата и закупуване на високотехнологична модерна апаратура за диагностика и лечение.

Пред журналисти и лекари кметът на Монтана Златко Живков съобщи, че общината подготвя проект за нови подобрения в болницата по програмата за трансгранично сътрудничество с град Пирот, Сърбия.

Областната болница в Монтана се утвърждава като една високотехнологично лечебно заведение, а с такава апаратура и техника за ранна диагностика на онкологични и неонкологични заболявания не разполага нито една болница в Северозападна България, заяви д-р Тодоров.

Клинична пътека за продължително лечение след тежки операции ще има в Монтана
netinfo