Ицо Хазарта и Михаела Филева ще говорят по данъчни въпроси
Ицо Хазарта и Михаела Филева ще говорят по данъчни въпроси / Дарик - архив

Трета част от образователния си проект „Влез в час с данъците“ стартира НАП. 20 онлайн данъчни курса са основният акцент на кампанията, която се провежда с подкрепата на Министерство на образованието и науката. След края на всеки видео урок учениците, които са се регистрирали на www.vlezvchas.bg , могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за 20 големи награди. В рамките на 10 месеца те ще имат възможност да спечелят дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове. Всяка събрана точка от верен отговор е шанс за печалба. Отличниците по данъци ще могат да спечелят портативно зарядно, слушалки или тефтер с химикалка за тъч скрийн екран.

 

Във видео уроците на НАП по данъчни въпроси ще говорят шампионът по спортна гимнастика Йордан Йовчев, певицата Михаела Филева, журналистът Любен Дилов-син, волейболистът Валентин Братоев, певецът Ицо Хазарта и др. По интересен начин те ще разкажат повече за видовете данъци в България, здравно и социално осигуряване, важността на касовата бележка, какво е държавен бюджет и др.

 

Инициативата стартира през април и ще продължи до края на учебната година през 2017 г. Всеки фен на страницата в социалната мрежа “Фейсбук“ ще може да види коментарите на българските известни лица, които подкрепят инициативата, и отговорите на въпросите „Кога декларираме доходите си?“, „Как се възстановяват здравноосигурителните ми права при завръщане в България?“ и други полезни теми за младите.

 

Кампанията включва и срещи на 100 данъчни лектори с ученици на възраст между 14 и 18 г. в 150 общообразователни училища в 28-те областни града на страната. До края на тази учебна година ще бъдат посетени 2 училища от област Монтана.