Фестивал на руската песен и танци
Фестивал на руската песен и танци / Община Враца

Деца и ученици от врачанска област днес участват в областния етап на ІІ Национален фестивал на руската поезия, песен и танци „Пусть всегда будет солнце". Над 70 млади изпълнители участват в културното събитие. „Радвам се, че толкова изпълнители ще вземат участие в този чудесен фестивал, посветен на руската култура. Хиляди са постиженията, образци в световната култура, с които може да се гордее Русия и целият съвременен свят.

Стотици са имената, символи на най-високи творчески постижения в различни области на културата, чийто талант е признат в целия свят. С участието в този фестивал, вие се докосвате до тази необятна култура, ставате част от ценителите на руската поезия, песен и танц. Приятно ми е, че фестивалът се провежда в навечерието и един голям празник за Русия -9 май - Денят на победата над хитлерофашистка Германия. Този ден е паметен, защото зад тази дата стоят съдбите на милиони хора." - каза при откриването кметът на Враца инж. Николай Иванов, под чийто патронаж се провежда фестивалът.

Фестивал на руската песен и танци
netinfo

Празникът започна с изпълнението на любимата на няколко поколения детска песничка, която е и мото на фестивала „Пусть всегда будет солнце". Изпълниха я момчета и момичета от ОДЗ „Славейче" във Враца. Всички изяви днес ще бъдат оценявани от жури, чийто председател е общинският съветник Митко Костов. Сред официалните гости на празника бе и председателят на общинския съвет Борислав Стоев.