/ Дарик Враца
Две деца - на 3 и на 5 години, са пострадали при катастрофи станали снощи във Врачанско. В 17.50 часа на ул. „Г. С. Раковски“ товарен автомобил „Форд Транзит“ блъска петгодишно дете. Зад волана е 37-годишен мъж от Враца. Детето е прегледано в Центъра за спешна медицинска помощ. Пробата на водача е отрицателна.

В 19.45 ч. станала втората катастрофа с пострадало дете. На пътя между селата Девене и Три кладенци катастрофира и пада на пътното платно мотопед „Хонда“ без регистрационна табела. Мотопедът е управляван от 21-годишна, неправоспособна шофьорка от с. Три кладенци. Ранено е тригодишно дете, което е транспортирано за лечение във врачанската болница.

Три тежки катастрофи във Врачанско: мъж е загинал, седем са в болница

От полицията днес публикуват и официална информация за станалите други четири катастрофи, при които един мъж загина, а други 10 бяха ранени.

Първото за вчерашния ден ПТП стана в 07:50 часа. На път Е-79 между Враца и Мездра товарен автомобил “Хюндай”,  управляван от жител на гр. Враца, при изпреварване блъсна движещият се в дясна пътна лента товарен автомобил “Форд Транзит”, който се преобърнал в крайпътна канавка. Ранени бяха водачът и трима пътници  в автомобила „Форд Транзит“. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни.

Двама са в болница след катастрофа във Враца

Най-тежката катастрофа стана около 13:35 ч. на пътя  Враца-Криводол. Сблъсъкът бе между лек автомобил „БМВ“ и лек автомобил „Фолксваген“. На място загина 47-годишен мъж от село Портитовци, обл. Монтана, който пътувал в лекия автомобил „Фолксваген“. 

Други двама пътници от същия автомобил, както и водачът на „БМВ“-то са транспортирани  за лечение във врачанската болница. Водачите не са изпробвани за алкохол, поради физическа невъзможност. Причини  за катастрофата - в процес на изясняване.

Дете с мотоциклет предизвика катастрофа

Поредната катастрофа стана около 14.45 ч. на пътя Враца – Оряхово. Катастрофата е между лек автомобил “Ситроен Ксара“ и влекач „МАН“ с ремарке. Ранен е водачът на лекия автомобил, който е транспортиран в ЦСМП-Враца. Пробите за алкохол на водачите са отрицателни.

Около 15.45 часа на разклона за село Паволче катастрофират лек автомобил “Опел“, управляван от жител на Плевен и влекач „Мерцедес“ с ремарке,  управляван от гражданин на Република Турция. Ранени са шофьорът на лекия автомобил и негов спътник. Пробите за алкохол са отрицателни.