Дрифт шампионатът започна с шоу и концерт на Баяга и група „Инструктори
Дрифт шампионатът започна с шоу и концерт на Баяга и група „Инструктори / Община Видин

Трети кръг на Българския дрифт шампионат се провежда от 11 до 13 септември във Видин. В късния следобед вчера състезателните автомобили се подредиха на площада пред сградата на общината. Фенове и любопитни граждани разглеждаха колите, разговаряха с пилотите и се снимаха с тях. След това зрителите се насладиха на зрелищното дрифт шоу, в което се включиха пет автомобила. В него взе участие и заместник-кметът на общината инж. Добромир Дилов.

Съпътстваща инициатива на автомобилното състезание бе дългоочакваният концерт на популярните и обичани у нас сръбски рок изпълнители Баяга и група „Инструктори". Това е първият им концерт в България. Въпреки дъждовното време, стотици почитатели изпълниха площад „Бдинци", за да слушат на живо хитовете на групата. От сцената Баяга благодари на видинския кмет Герго Гергов, който е инициатор за гостуването на сръбските легенди във Видин.

Днес на летището край с. Иново се провеждат свободните тренировки и квалификациите от дрифт шампионата. Утре в 12.30 ч. започват финалите, а награждаването на победителите е предвидено за 16.00 ч.