/ Дарик Враца
Започнал е ремонтът на пътя Добри дол – Орсоя – Лом.
До края на месеца ще бъде пусната отново процедурата за проектиране и строителство на пътя Мездра-Ботевград, съобщиха от МРРБ за Дарик. Предишната обществена поръчка бе спряна, заради пропуски в заданието.

АПИ стартира търга за строителен надзор за пътя Мездра-Ботевград

Участъкът Мездра-Ботевград, който е част от направлението Видин-Ботевград, ще бъде разширен с още две платна. Строителството му е разделено на два лота. През октомври ще стартират процедурите за проектиране и строителство и на двата лота.

Единият подучастък е с дължина 19,3 км, а другият 13,4 км. Сроковете за изпълнение на двата лота са 1096 календарни дни, от които 180 за проектиране и 916 за строителство.

Обявиха обществената поръчка за изграждането на пътя Мездра-Ботевград

Процедурите за консултантски услуги пък ще бъдат обявени до края на годината. От МРРБ съобщават още, че вече е започнал и ремонтът на път II-11 Добри дол - Орсоя - Лом., заради който жители на три села излизаха на протести.

Обявиха обществената поръчка за изграждането на пътя Мездра-Ботевград

Целта на ремонтните дейности е да се подобри експлоатационното състояние на второкласния път и да се повиши безопасността на движение, което е част от подготовката на републиканските пътища за предстоящия зимен сезон.