Летен лагер в Синаговци
Летен лагер в Синаговци / Община Видин
Лагерът се организира за поредна година в базата на филиала на ДГ „Детелина“ в село Синаговци, която е предоставена за ползване по предложение на кмета на Община Видин и с решение на Общинския съвет. Той приема през летния сезон деца на възраст от 5 до 7 години от детските градини на територията на Общината.

Директорът на ДГ „Зорница“ Светлана Петкова посрещна кмета Огнян Ценков, който заедно със заместник-кмета Венци Пасков и кмета на Синаговци Иван Иванов посетиха 17-те лагерници от първата  смяна.

Летен лагер в Синаговци

Ценков поздрави учителите и възпитаниците на детското заведение и изрази задоволството си от добре уредената база: „Условията, които са създадени за децата, са много добри. Вие не само първи откривате сезона, но и за първи път ще почивате на това прекрасно място, където малчуганите ще могат да играят и да се забавляват, обгрижвани с любов и внимание. Пожелавам на всички много приключения, забавления и приятни емоции!“.

Гостите разгледаха базата, която разполага със съвременно обзаведени спални помещения, зала за хранене,  кътове за занимания, просторен двор с басейн и различни съоръжения за игра.

Летен лагер в Синаговци

Светлана Петкова благодари на Огнян Ценков за това, че е помислил и за най-малките и те вече имат място за истинска почивка през лятото. Тя сподели, че всеки ден децата ходят на разходка сред природата, посещават домовете на хора от селото и се радват на животните, които стопаните отглеждат, гледат филми и дори си организират дискотека, но най-голямата атракция е басейнът. С голямо нетърпение обаче очакват петъчния ден, предвиден за лагерния огън, край който ще има много музика и забавления.

Летен лагер в Синаговци


Малчуганите зарадваха присъстващите с кратка програма, като пяха, танцуваха валс и играха хоро, на което се хванаха и гостите. Накрая кметът Ценков раздаде сладолед на децата, с който да се разхладят в горещия летен ден.
       
Тази година в базата за отдих ще почиват и възпитаниците на още две детски градини - „Детелина“ и „Славейче“, в групи от по 20 деца.

Летен лагер в Синаговци


 
 
Община Видин