Среща във Враца
Среща във Враца / Дарик Враца
Народните представители от БСП проф. Румен Гечев, проф.Георги Михайлов и инж.Николай Иванов се срещат в момента с членове и симпатизанти на партията във Враца. Те представят визията на БСП за бъдещето на страната. Участват и областният, и общинският председател на партията  - Иво Лилов и Цветелина Дамяновска.

В обръщението към присъстващите проф.Гечев посочи, че разслоението между богати и бедни в България прогресивно расте. Според данните, които изнесе - 8 хил.души в България получават 7 млрд.лева от акции и дивиденти, а 1,5 млн.души живеят на прага на бедността. Затова от левицата предлагат промяна на модела на социална тежест, а именно прогресивно подоходно облагане. Той даде пример с Германия, където 62 % от дохода на богатите германци отива за данъци. Средно в Европа данъците на богатите са около 45 % от доходите им. Левицата предлага и увеличение на данъка от дивиденти, който от 5 % да стане 25 %.

Среща на БСП във Враца
netinfo

„Искаме да чуем вашите мнения, които да обобщим в един документ, който да приемем на предстоящия конгрес на БСП“, коментира и проф. Михайлов. По думите му сред предложенията, които БСП има в сферата на здравеопазването е промяна на модела, както и намаление на ставката на ДДС за лекарствата.

Целта на тези срещи е те да прераснат в един обществен договор  за промяна на системата, коментира и инж.Иванов. Срещата продължава и в момента. Очаква се във Враца да пристигне и Елена Йончева.