Деца твориха за св. Софроний Врачански
Деца твориха за св. Софроний Врачански / Община Враца

Изложба на детско творчество на възпитаници на НУ „Св. Софроний Врачански” се откри днес във Враца. Във фоайето на читалище „Развитие” са подредени най-добрите творби от конкурса „Моето училище”. Конкурсът е посветен на 276-тата годишнина от рождението на патрона на училището. Младите таланти са направили рисунки, макети на сградата на училището, със снимки са разказали за живота в него, написали са стихове. Пред гостите при откриването на изложбата бе изпълнена авторска песен на деца от трети клас и стихове на ученици.

„От името на кмета на община Враца инж. Николай Иванов искам да ви поздравя с откриването на днешната изложба. Радвам се да видя тук чрез вашия труд и умения представата ви за вашето училище. Сигурна съм, че нашите съграждани ще бъдат приятно изненадани и ще усетят красотата на вашите творби” – с тези думи се обърна към децата зам.-кметът инж. Красимира Георгиева. Инж. Георгива връчи на директора на училището Антоанета Сиракова документите, придружаващи подаръка от кмета. Сред официалните гости бяха врачанският митрополит Калиник и народният представител Красимир Богданов.

Учениците и техните гости бяха първите зрители на малък откъс от подготвящия се филм „Грешникът – светец”, който разказва за живота и приноса на св. Софроний Врачански. Негов автор е младият режисьор Искрен Красимиров. На него учениците връчиха плик със събрани дарения, които да бъдат вложени в изработването на филма.

Деца твориха за св. Софроний Врачански
netinfo