Данъчната ни политика впечатли германски бизнесмени
Данъчната ни политика впечатли германски бизнесмени / Областна администрация Враца

Област Видин и област Ортенау ще разработят съвместен проект по Оперативна програма „Административен капацитет". Франк Шерер, областен управител на германската област Ортенау, провинция Баден-Вюртемберг, официално заяви готовност да бъде партньор на Областна администрация - Видин в реализацията на тази проектна инициатива. Решението за това бе съгласувано по време на посещението в Ортенау на областния управител на Видин Пламен Стефанов.

Двамата областни управители се договориха да си сътрудничат още  в осъществяването на проекти в земеделието, екологията, туризма, инфраструктурата, образованието и заетостта. 

Областният управител на Видин бе на посещение в германската област в периода 4-8 септември тази година. В Ортенау Пламен Стефанов се запозна с производството на компании, работещи в сферата на селското стопанство, строителството и прилагането на нови технологии.

Данъчната ни политика впечатли германски бизнесмени
netinfo

В подробна презентация Пламен Стефанов представи пред немски инвеститори потенциала на област Видин като граничен регион и кръстопът на трансевропейски коридори с перспективи за развитие на транспортните и търговските комуникации, туризма и културните връзки. По време на гостуването му в Ортенау бе договорено през пролетта на следващата година бизнес делегация, водена от Франк Шерер, да посети Видин.

Данъчната ни политика впечатли германски бизнесмени
netinfo

Германските бизнесмени останаха впечатлени от данъчната политика на България, която предлага благоприятни условия за инвестиции. Силен интерес предизвикаха думите на областния управител за свободните терени с достъпна инфраструктура на територията на региона, които очакват бъдещите си инвеститори.  Те реагираха положително в отговор на изразената от Пламен Стефанов готовност Областна администрация - Видин да им окаже необходимото съдействие при евентуалните им инвестиционни планове у нас.