Изложба
Изложба / Дарик Враца
Изложба с 41 произведения на творци от Северозапада бе открита преди минути във Врачанския исторически музей. Изложбата се организира със съдействието на бившия председател на Народното събрание Явор Хайтов и в нея са включени 14 автори от Видин, Монтана, Враца, Лом и Вършец.

„Идеята възникна случайно, но за кратко време събрахме уникални произведения на нашия местен творчески елит, обяви при откриването един от организаторите Диана Дойнова и допълни: „Изкуството обединява хората и премахва различията. Затова г-н Хайтов реши да подпомогне лично осъществяването на това дело – решение колкото родолюбиво толкова и благородно. Защото, когато другите декларират за кой ли път намерения, празни обещания и лишени от съдържание мантри за Северозапада – ние се обръщаме към може би най-онеправданата и загърбена част от нашите съграждани – творците. И съм сигурна, че в своите намерения няма да  спрем до тук, а ще превърнем тази инициатива в традиция.

Изложба
Дарик Враца

„Ние в Северозапада не живеем във време на бездуховност и ако говорим за спортни постижения, за образование за необходимост от нов поглед към нашия регион в сферата на инфраструктурата, поглеждаме и към нашите  творци, които има какво да ни покажат. Всъщност аз и до сега в адвокатската си кантора и после в кабинета си в Народното събрание имах картини от врачански автор – Върбан Бояджийски, сподели Явор Хайтов.
Той изрази надежда, че изложбата ще бъде посетена от повече врачани и гости на града, за да покажем на творците, че ги почитаме и се гордеем с тях.

Изложба
Дарик Враца


Произведенията, включени в изложбата се продават. В края й на 23 март част от тях ще бъдат откупени от Явор Хайтов, който ще ги дари на Врачанския исторически музей.

Произведенията, които са в различни стилове, са на Тихомир Григоров - Враца, Георги Паунов – Паунеца - Вършец. Димитър Вецин - Видин, Венелин Захариев - Монтана, Росен Рашев – Рошпака - Враца, Данчо Планински - Монтана, Людмил Младенов – Враца, Вълчан Петров – Враца, Господин Господинов – батко Джони - Монтана, Ани Иванов - Лом, проф.Галилей Симеонов – Монтана, Цено Ценов – Враца, Цветан Пелов Враца.

Изложба
Дарик Враца