Изложба с шаржове във Враца
Изложба с шаржове във Враца / netinfo

„Истина без думи" така се казва авторската изложбата на врачанския карикатурист Аксин Илиев, която ще бъде открита днес в Регионалния исторически музей във Враца. Илиев от години има авторска рубрика във вестник „Конкурент", заедно с колегата си Иво Никодимов.

Събитията във Франция и резонансът, който предизвика кървавата саморазправа с журналистите на „Шарли Ебдо", дадоха повод и за предстоящата инициатива на вестника. В иложбата ще бъдат подредени шаржове на известни личности като „намигване" към обществено-политическия елит на Северозапада. Ще бъде предоставена възможност за откупуване на показаните шаржове, а събраните средствата ще се насочат към благотворителната инициатива на Фондация „Искам бебе".

Аксин Илиев е роден през 1968 г. във Враца. Учил е в спортно училище. От VIII клас е приет в художественото училище в Трявна със специалност „Художествена обработка на дърво". Първите си шаржове започва на рисува от 1990 г. в Слънчев бряг. Повече от 12 г. е автор във в. „Конкурент нюз" и има над 1 000 публикации.