Белоградчик - с най-много заети по Националната програма ОСПОЗ
Белоградчик - с най-много заети по Националната програма ОСПОЗ / netinfo
Още 80 безработни в Белоградчик подписаха трудови договори по Националната програма „От социални помощи към осигуряване на заетост”. Те ще бъдат ангажирани в дейности за поддръжка и охрана на сгради общинска собственост, социални дейности, работа с ромската общност, помощ при обслужване на болни в МБАЛ, дейности от комунално-битов характер и работа в аварийни групи при зимни условия.

По Националната програма”Асистенти на хора с увреждания”, като социални асистенти са назначени 8 души, които ще се грижат за 16 човека с трайни увреждания.

До края на месеца предстои да се връчат трудови договори на още 70 продължително безработни лица, регистрирани в Бюрото по труда, които ще работят в аварийни групи в населените места на общината. Но този начин числото на заетите по двете Национални програми ще бъде 220 души.

Очаква се стартирането на Националната програма „Социални услуги в семейна среда”, по която ще бъдат включени 30 безработни за обслужване на самотни и възрастни лица в неравностойно положение.