Дупка се отвори в моста при село Краводер през февруари.
Дупка се отвори в моста при село Краводер през февруари. / Областна администрация Враца
Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира открита процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на ремонта на моста над р. Ботуня при село Краводер.  Прогнозната й стойност е 780 000 лв. без ДДС. Съоръжението над река Ботуня е построено преди повече от 35 години - през 1981 г., и досега не е основно ремонтирано.

През февруари т. г. бе констатирана повреда на целостта на пътната плоча на моста и са необходими неотложни ремонтно-възстановителни работи за осигуряване на пътната безопасност. Незабавно бяха предприети мерки по възстановяване на компрометираните зони в пътната плоча и асфалтовата настилка.

Обществената поръчка предвижда изграждане на ново пътно платно и пътна плоча, хидроизолация и асфалтова настилка. Ще бъдат подменени ограничителните системи, тротоарни блокове и ще се подобри отводняването в участъка от км 129+220 до км 129+458 на път I-1, с обща дължина 238 м.

Срокът за изпълнение на поръчката е 90 дни. С ремонта на съоръжението ще се подобри експлоатационното състояние и ще се осигурят условия за безопасно движение и комфорт на пътуващите.

Кандидатите могат да подават оферти до 17.30 часа на 3 юли т. г., уточняват от АПИ.