/ Община Видин
Деца от детски градини и училища украсиха на площад „Бдинци“ 24 коледни дръвчета. Инициативата е на Регионално управление на образованието и се реализира със съдействието на Община Видин и Областна администрация-Видин.

Запалват светлините на елхата във Видин

На събитието присъстваха Венци Пасков, заместник-кмет на Общината, Веселка Асенова, началник на РУО, Десислава Обретенова, директор дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост” в Областната администрация, Румяна Петрова, директор на ППМГ ”Екзарх Антим I” и Илияна Тодорова, представител на родителите.

Алея на елхите във Видин
netinfo

Венци Пасков приветства хубавата инициатива, която е първа по рода си в нашия град: ”Тази алея допълва цялостната празнична визия на Видин в навечерието на Коледа и Нова година и създава чудесно настроение. Пожелавам весело посрещане на празниците и нека има мир и разбирателство във всеки дом”.

Той благодари от името на кмета на Община Видин Огнян Ценков и на ръководството на Общината на детските градини и училищата, които се включиха в инициативата.

Алея на елхите във Видин
netinfo

Приветствие отправи и Веселка Асенова. Тя също благодари на децата и младите хора, които с много ентусиазъм украсиха прекрасните коледни елхички, а на Община Видин - за оказаното съдействие. Деца от детска градина „Славейче” и ученици от ОУ ”Иван Вазов” изнесоха кратка програма, с която зарадваха присъстващите.

Алея на елхите във Видин
netinfo