Видин полиция
Видин полиция / ОД на МВР Видин
               
Във връзка с предстоящия национален празник и предстоящите почивни дни се очаква по-интензивен трафик, поради което екипи на Пътна полиция ще контролират движението в посока към граничните пунктове на Дунав мост-2, Връшка чука и Брегово. Това коментира пред журналисти комисар Петър Петров-началник на отдел „Охранителна полиция“ в ОДМВР-Видин.

„Служителите на отдел „Охранителна полиция“ и сектор „Пътна полиция“, както и на трите районни управления във Видин, Белоградчик и Кула са създали необходимата организация и са набелязали допълнителни мерки за активна превенция и контрол. Целта е добър обществен ред, спокойствие и сигурност за жителите и гостите на областта и безопасно движение по пътищата“, каза комисар Петров. Той апелира към водачите на МПС да спазват стриктно правилата за движение, да бъдат дисциплинирани и толерантни, да изпълняват разпорежданията на контролните органи.

На 7 септември полицейските служители ще проведат специализирана операция „Алкохол, наркотици и неправоспособност“ за недопускане управление на моторни превозни средства от неправоспособни или водачи, употребили алкохол или наркотици, като при проверките пътните полицаи ще използват всички налични технически средства за контрол на скоростта.