/ ThinkStock/Getty Images
Окръжна прокуратура-Видин е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу мъж, привлечен към наказателна отговорност за извършено от него умишлено убийство, съобщиха от обвинението.

Мъжът, обвинен в жестокото убийство на фелдшер в Тополовградско се изправя пред съда

Вечерта на 18 януари в дома на четиридесет и девет годишния С. в гр. Видин, се събрала компания. Вечеряли, консумирали алкохол. Около 22:00 часа в двора на къщата, обвиняемият, заедно с други негови приятели, произвели 60 изстрела с два газови пистолета. Оръжията за стрелбата били предоставени от него.

Около 04:30 часа групата решила да завърши празненството в кафе-аперитив. Заедно със съпругата на обвиняемия, се отправили към въпросното заведение. На тръгване той взел със себе си един от пистолетите - преработен сигнално-газов, калибър 9 мм. Оръжието било заредено с халосни патрони, калибър 9 мм. Р.А.К, допълнително преработени и снарядени с гумени сачми с диаметър 8 мм.

При пристигането им в кафето, те заварили там четирима клиенти, а също така барман и дисководещ. Компанията поръчала бутилка уиски, безалкохолно и започнала да консумира напитките.

На същата маса били и другите двама клиенти  Обстановката в заведението била спокойна, с изключение на спорадични реплики между мъжете от различни компании.

В един момент, около 6 ч. сутринта, обвиняемият подал на Е.Г. патрон от пистолет, сочейки към съпругата си, с думите: „Нали знаеш, че това ми е жена?“ Мъжът му го върнал, отговаряйки, че тя „не го интересува“.

Ситуацията се успокоила и компанията продължила консумацията на напитки, а не след дълго Е.Г. напуснал заведението. Около 07:20 часа, един от клиентите на заведението станал свидетел как А.С. и Т.В. стоят прави до масата. При това обвиняемият с дясната си ръка бил хванал през врата другия мъж, като му говорел на ухо. Поради силната музика думите му не се чували.

Предават на френските власти българин, съден за убийство и изнасилване

В следващия момент А.С. извадил с лявата ръка от джоба на панталона си пистолет, допрял го във врата на Т.В. и от упор произвел изстрел. Пострадалият рязко се свлякъл на пода, докато главата му опряла на масата. Съпругата на А.С. извикала на мъжа си: „Какво направи ?“, на което той отговорил: „Застрелях го“.

Настанала суматоха, пострадалият обилно кървял. На масата и по пода се образувала голяма локва кръв. Бил подаден сигнал на телефон за спешни повиквания 112. На местопроизшествието пристигнала линейка с лекарски екип, констатирал смъртта на Т.В.

Осъдиха на 5 години затвор мъж от Белополци, убил възрастен човек по непредпазливост

Междувременно, веднага след изстрела, обвиняемият напуснал заведението. Той изхвърлил пистолета, телефона, дрехите си и изминал голямо разстояние до село Флорентин, където се укривал до обяд на следващия ден - 20 януари.

От изготвената на досъдебното производство съдебномедицинска експертиза е видно, че смъртта на Т.В. се дължи на остра кръвозагуба, вследствие на разкъсване на голям магистрален съд - сънна артерия. Установените травматични увреждания са причинени от преработен сигнално-газов пистолет.

Предстои наказателното производство срещу обвинения, който има предходни осъждания, да продължи в съда.