ремонт
ремонт / netinfo
Утре между 10.30-11.00 часа ще бъде свикана комисия с представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Община Велико Търново относно ремонтните дейности по пътя Велико Търново-Арбанаси-Горна Оряховица, за които спомена и регионалният министър Николай Нанков по време на посещението си в старата столица. В 11.00 часа ще бъде затворена отсечката от разклона за „Родопа“ до Арбанаси като пътуващите до Горна Оряховица ще минават по обходен маршрут: Горна Оряховица-Арбанаси-Шереметя-Велико Търново и обратно. След като приключи ремонтът на пътя, където има и свлачища, ще бъде затворена отсечката от Горна Оряховица до Арбанаси като пътуващите ще минават пак през Арбанаси за Горна Оряховица и Лясковец.
 
Преместиха принудително микробус, изоставен в квартал „Бузлуджа“

Финансирането за тази 6-километрова отсечка е близо 2,8 млн. лева, а срокът за ремонтните дейности е до края на есента – края на октомври или началото на ноември месец. Състоянието на пътя не е добро и при най-малкия валеж тези, които не познават околността, стигат до пътнотранспортни произшествия. Много хора приемат този ремонт като съвсем нормално нещо, за да може да се повиши безопасността им при пътуване, но има и такива, които много често пътуват по този маршрут и това би ги затруднило и физически, и финансово“, коментира кметът на Арбанаси Тошо Кръстев.
 
Освен това, той сподели, че по-рано днес е пуснал сигнално писмо до кмета на Община Велико Търново инж. Даниел Панов, тъй като отсечката от бившата фабрика „Васил Мавриков“-Ксилифор до пътя Шереметя-Арбанаси е блокирана неправомерно.
 
„Вчера, когато имаше катастрофа и беше затворен пътя в посока Арбанаси, колите се опитваха да минат от там, но не успяха нито да продължат, нито да направят маневра. Затова днес подадох сигнал до кмета на Общината, за да видим кой е блокирал този общински път. Сега особено като затворят пътя до Арбанаси, хората ще стигнат до разклона и трябва да се върнат до Велико Търново, да минат през града и след това през Шереметя, за да стигнат до Горна Оряховица“, поясни кметът Тошо Кръстев.