Започна ремонтът на стадион Ивайло
Започна ремонтът на стадион Ивайло / DarikNews.bg, архив

Усилени ремонтни дейности текат на великотърновския стадион „Ивайло", за да бъде подготвено спортното съоръжение за първия мач във футболния елит на България. Въпреки неспиращите горещини работници изливан бетонни постаменти, върху които ще бъдат монтирани новите седалки в централния сектор.

В сектор „А" под козирката на стадиона се работи усилено, за да може да бъдат поставен новите 5 000 виолетови пластмасови седалки. В сектора за агитката на „Етър" се монтират „П"-образни конструкции, а секторът за публиката на гостуващите отбори ще бъде обособен на ново място с капацитет за 2 000 души.

В момента служители на „Спортни имоти" извършват дребни ремонти и боядисване на врати и подходи към стадиона. Набавени са необходимите количества виолетова боя, с която ще бъде боядисана козирката на стадиона и изрисувано логото на ФК „Етър -1924".

Предстои ремонт на санитарните помещения и съблекалните за състезатели и съдии, както и други дейности по привеждане на стадиона в съответствие с изискванията на Българския футболен съюз за провеждане на мачове от „А" РФГ, информират от общинска администрация.