/ Община Свищов
Журито връчи специална награда на Анита Йорданова от Дневния център за деца с увреждания
Приключи тазгодишното издание на конкурса на Община Свищов посветен на традиционния български празник Баба Марта. Инициативата на отдел „Образование“ и дирекция „Култура и културно наследство“ за пореден път събра малки и големи, за да награди най-добре представилите се в четвъртото издание на творческото състезание.

конкурс мартеници
Община Свищов


Церемонията по награждаването са състоя в ХГ „Николай Павлович“, а големият брой присъстващи красноречиво показа засиления интерес към инициативата. Румяна Кузева разказа за традициите и обичаите свързани с празника и сподели, че конкурсът придобива все по-голяма популярност извън пределите на Общината.

Община Свищов организира конкурс за рисунка, оригинална мартеница и/или мартенско пано на тема: „Баба Марта“

Тя сподели още, че и тази година журито е било затруднено да избере най-добрите, сред изключително интересните творби на участниците в трите категории.

конкурс мартеници
Община Свищов


Наградите на победителите бяха връчени от зам.-кметът Анелия Димитрова, директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов и гл. експерт „Култура“ Таня Ликова.

конкурс мартеници
Община Свищов


За веселото настроение в празничния ден допринесоха децата от група „Пчеличка“ и група „Калинка“ на ДГ „Чиполино“, които под ръководството на своите ръководители Светлана Радева, Виктория Николаева, Румяна Димитрова и Надя Георгиева изпяха песнички за пролетта.

конкурс мартеници
Община Свищов


Отличените участници в категориите рисунка, оригинална мартеница и/или мартенско пано, получиха своите награди, като журито връчи специална награда на Анита Йорданова от Дневния център за деца с увреждания в града.