/ netinfo
Областна администрация Велико Търново подкрепя инициативата на Областна администрация Враца
Областна администрация Велико Търново подкрепя инициативата на Областна администрация Враца, която за пореден път организира Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета“, Козлодуй - Околчица-2018 г.

Походът се провежда всяка година от 27 май до 2 юни, а през 2018-та ще се състои под патронажа на Цвета Караянчева, Председател на 44-то Народно събрание на Република България. Походът е III-та категория на трудност и се провежда в една походна колона по 120-километровия „Ботев път” от Козлодуйския бряг до връх Околчица във Врачанския балкан по предварително изготвена програма.

В маршрута на най-мащабната европейска туристическа проява са включени обекти от „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ и „Опознай родния край“.

Походът се ръководи от екип на СКО „Леденика“-Враца. В проявата могат да участват всички групи ученици, туристически дружества от страната, клубове и секции по туризъм с неограничен брой туристи, както и индивидуални участници и самостоятелни групи.

Срокът за подаване на заявка за участие е до 11 май. Всички необходими документи по образец са публикувани на електронната страница на Областна администрация – Враца  и се подават по електронен път на obl-vr@vratsa.government.bg или на адрес: Враца, ПК 3000, бул. „Демокрация“ №1, Областна администрация – Враца. 

Регламентът, определящ реда и начина на участие в туристическата проява, е достъпен на ел. адрес:http://vratsa.bg/bg/pages/nacionalen-turisticheski-pohod-po-patya-na-botevata-cheta.html .