Връчват златни медали на хандбалистките от “Етър- 64”
Връчват златни медали на хандбалистките от “Етър- 64” / netinfo
Златни медали с надпис “Истинските шампионки” ще получат хандбалистките на “Етър- 64”, съобщи президентът на клуба Атанас Атанасов. Отличията вече са готови и ще бъдат връчени на състезателките на 17 декември преди последния домакински мач за първенство през 2008 г. с отбора на ХК “Шумен”. След него великотърновки официално ще закрият сезона. Акцията е по решение на Управителния съвет на хандбалния клуб от Старата столица. Тя е вследствие на прекратения пети мач от финалния плейоф за шампионската титла на България с “Локомотив Металекс Билд” /Варна/. Тогава етърки напуснаха терена недоволни от съдийски решения в техен ущърб и титлата бе спечелена от варненки с 3:2 победи в петте срещи. При последвалото награждаване великотърновки отказаха да получат сребърните медали.
“С този акт искаме да покажем кой е истинския шампион на България,защото отборът бе ограбен”, коментира президентът на “Етър- 64” Атанас Атанасов.
Междувременно три хандбалистки заминаха на лагер с националния отбор за жени във Варна. Ина Стоилова, Даниела Коцева и Десислава Николова ще се готвят за световната квалификация в Словения, която започва на 26 ноември.